ДРУГО

Черноморски паламуд с царска туршия - рецепта за изискано морско удоволствие

14 ноември 2023

• от Тодор Вангелов

Сезонът на паламудата и разновидностите му е в разгара си и рибарите се завръщат с невероятни улови. Днес ще ви представим една специална рецепта, която ще ви запознае с най-доброто от тази великолепна риба.

Рибарите от Царево се прибраха от улов, лодките пълни с лефер

Нека ви представим рецепта, която съчетава свежестта на черноморския паламуд с богатия вкус на царската туршия. Тази комбинация от вкусове е истински роял в света на гурмето.

Необходими съставки:

  • 1 бурканче свежо маринован пушен паламуд
  • Царска туршия (готова или маринована по ваш вкус)
  • Паста от трюфел или трюфелов зехтин
  • Филия хляб

Приготвяне:

  1. Нека започнем с царската туршия. Можете да я закупите готова от магазина или да я приготвите сами предварително. Бързото мариноване е лесно и вкусно. За него ще ви трябват нарязани на малки парченца моркови, карфиол, чушки и листа от целина. Заливате тях с предварително загрята марината, приготвена от вода, сол, оцет, захар, черен пипер, бахар и дафинов лист. Оставете сместа да престои 24-48 часа, за да се развие богатият вкус на туршията.
  2. След като имате готова царската туршия, нарежете я на по-дребни парченца.
  3. Сега е ред на черноморския паламуд. Извадете филетата от буркана и ги нарежете на парченца.
  4. В голяма купа смесете нарязаната царска туршия и филетата паламуд.
  5. За още по-изискан вкус, може да поръсите с трюфелов зехтин или да добавите малко трюфелова паста, която ще придаде рецептата още по-богат вкус.
  6. Нашето предложение за сервиране е да поднесете тази изкушаваща комбинация като салата или върху филия хляб. Така ще съчетаете свежестта на морето с хрупкавостта на хляба.
  7. Възможностите за сервиране са безкрайни, така че не се страхувайте да експериментирате със своите идеи. Но независимо как решите да я сервирате, тази рецепта е перфектно мезе за домашната ракия или ароматно червено вино.

Морето край Царево ври от лефер, вижте радостта на рибарите

Сега, след като научихте този изискан начин да се наслаждавате на черноморския паламуд, съчетан с царска туршия, остава само да го опитате. Пригответе си тази вкусна рецепта и се наслаждавайте на морския ресторант във вашата собствена кухня. Наздраве!

Последни новини
ЧЕРНОМОРСКА СТРАНДЖА

Източник на новини и информация за Царево и околните райони, предоставящ актуални статии и новини, свързани с региона и жителите му.

© 2023. Всички права запазени

Политика за поверителност

Програмен текст

Социални мрежи

Следвайте @chernomorskastrandzha за последните новини, събития и политика от Царево и региона.

Всички статии, снимки и произведения на този сайт са собственост на Черноморска Странджа. Използването им без писмено разрешение е забранено.